Nieuwsbrief 

December 2014 - veiligheid, kwaliteit en bewustwording.

Beste Klanten en andere geinteresseerden in onze nieuwsbrief.

Sinds de laatste nieuwsbrief is er binnen Mega-Des weer veel gebeurd. Met name op het gebied van kwaliteit, veiligheid en bewustwording zijn er diverse cursussen en incompany trainingen geweest.

In juli deelde ik jullie al mee dat Gerrit Otten bezig was met de voorbereidingen van het VCA* certificaat voor ons bedrijf.
Het is mij een grote eer u te mogen meedelen dat wij op 4 December geslaagd zijn voor deze VCA* Audit.

Intussen zijn we bezig met het opmaken van een nieuwe website:
www.voedselveiligheid.org/ Hierin kunt u straks alle informatie vinden van de werkzaamheden die John Noort voor u kan uitvoeren.

John Noort is 1 Oktober bij ons in dienst gekomen en zal zich in deze nieuwsbrief verder aan u voorstellen.

Ook is er iets meer duidelijkheid over het buitengebruik van biociden.
Gerrit Otten zal u in deze nieuwsbrief daar de ins- en outs over vertellen.

 

Met vriendelijke groeten,
Alex Mars
Directeur
Mega-Des Plaagdierbeheersing BV

---
John Noort is Servicemanager voedselveiligheid en IPM

John Noort is Servicemanager voedselveiligheid en IPM

Per 1 oktober 2014 jl. is John Noort Fulltime werkzaam bij Mega-Des als Servicemanager voedselveiligheid. John heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van voedselveiligheid binnen zorginstellingen, middelgrote en grote (levensmiddelen) industrie en IPM.John heeft zelf gewerkt in de voedingsmiddelenindustrie en was daar verantwoordelijk voor het opzetten van o.a. GMP en introductie Integrated Pest Management (IPM). Vanaf 1978 is …

Meer lezen.

Voedselinfecties en ziekmakende bacterien

Voedselinfecties en ziekmakende bacterien

Ziekmakende micro-organismen kunnen een voedselvergiftiging of een voedselinfectie veroorzaken.Deze bacteriën kun je noch zien en zeker niet ruiken. Het eten bederft niet door deze bacteriën en alleen een laboratoriumtest kan aantonen dat ze erin zitten. De meest bekende ziekmakende bacteriën in eten zijn: …

Meer lezen.

VCA * behaald door Mega-Des Plaagdierbeheersing.

VCA * behaald door Mega-Des Plaagdierbeheersing.

Ons bedrijf heeft het VCA* certificaat behaald.VCA is een afkorting van Veiligheids Checklist Aannemers. Met het behalen van het certificaat voldoen wij aan de eisen welke betrekking hebben op veiligheidsvoorlichting- en opleiding, risico-inventarisatie, keuring van materialen en gereedschappen en het ter beschikking stellen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) Alle operationele medewerkers van Mega-Des zijn door vakopleiding, nascholingen, bedrijfsinstructies en regelmatige voorlichting …

Meer lezen.

Ratten gaan onder de fundering door

Verbod bestrijdingsmiddelen voor ratten buiten gebouwen.

Verbod toepassing bestrijdingsmiddelen voor ratten (en muizen) buiten gebouwen. Zoals reeds eerder vermeld is het per 4 januari 2015 voor alle professionele plaagdierbeheersingsbedrijven verboden om bestrijdingsmiddelen voor bruine ratten (en muizen) buiten toe te passen. Met deze nieuwe regelgeving wordt het hoge risico voor doorvergiftiging van niet-doelorganismen, zoals roofvogels en niet-doel zoogdieren voorkomen. Bovendien betreft het in veel gevallen middelen …

Meer lezen.

Tom Reinders is geslaagd voor Voedingsmiddelen Technoloog.

Onze bestrijdingstechnicus Tom Reinders heeft afgelopen weken zijn kennis uitgebreid door een cursus PT VMT te volgen.
Het ligt in de lijn der verwachting dat Tom de rechterhand gaat worden van John Noort en zo kunnen ze elkaar versterken en aanvullen.

Tom heeft gedurende 14 weken de cursus gevolgd bij IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova in Raalte.  Op 12 December heeft Tom examen gedaan en is geslaagd.  Van alle medewerkers en de Directie: "Tom van harte gefeliciteerd!!"

Veiligheidstraining Kleine blusmiddelen

 Op 9 oktober hebben alle medewerkers een Incompany training gehad van Safety Case.
Hij gaf een Veiligheidstraining kleine blusmiddelen.
Met deze cursus leerden wij omgaan met verschillende soorten brand en hoe je die moet blussen.   Daarna werd er geoefend met blusmiddelen op basis van Poeder of CO2. en natuurlijk het redden en veiligstellen van slachtoffers.
Na een middag pyromaan, brandweerman en held te hebben gespeeld, konden alle medewerkers een certificaat van deelname in ontvangst nemen.

Veiligheidscertificaat voor gevelonderhoudinstallaties

Op 17 Oktober hebben 5 medewerkers van Mega-Des hun veiligheidscertificaat behaald voor Gevelonderhoud installaties deze cursus werd gegeven door het Liftinstituut
De medewerkers van Mega-Des maakten het steeds vaker mee dat ze op grote hoogte moeten werken en dat een kraan of hoogwerker niet altijd een oplossing is of een veel te dure oplossing is.
Vaak hebben dit soort gebouwen wel een glazenwassers gondel aanwezig op het dak waarmee je langs de gevel kunt afdalen.
Maar om dan iedere keer met de glazenwasser af te spreken was logistiek en planmatig niet altijd handig.  Daarom besloten we dat we onze mensen zelf zouden laten opleiden om deze installaties te mogen besturen, zo voldoen we aan de wetgeving, kunnen we snel en veilig werken (en dus ook kosten besparend) en zijn we van niemand afhankelijk

 

Hoogwerker Certificaat

26 November was het weer zover.
Een aantal deelnemers van Mega-Des volgden een Hoogwerkercursus omdat hun oude licentie dreigde te verlopen op 8 Januari a.s. en een aantal andere medewerkers van Mega-Des hadden nog geen hoogwerker certificaat dus die deden ook meteen mee.
In totaal ging het om 10 deelnemers.

De cursus werd verzorgd door 123 Machineverhuur i.s.m. Muller en Kroep Opleidingen
Na 2 uur Theorie war er nog een uur praktijk waarna een examen werd afgelegd.

Alle deelnemers zijn geslaagd.

 

Alle medewerkers van Mega-Des Plaagdierbeheersing wensen u prettige feestdagen en een gezond en succesvol 2015