Nieuwsbrief 

Mei 2017 - Nieuwe wetgeving!

Beste klanten en andere geïnteresseerden in onze nieuwsbrief.

Het voorjaar staat te trappelen en de temperatuur gaat langzaam omhoog. De insecten telen wierig en intussen trekt de overheid de touwtjes strakker aan m.b.t het gebruik van biociden.

Wanneer bedrijven nog biociden (gif) buiten wil toepassen, dan zal men hiervoor een uitgebreid certificeringstraject dienen te volgen.

In deze nieuwsbrief informeren wij hierover

Wij wensen u een mooie en warme zomer toe!

Met vriendelijke groeten,

Alex Mars
Directeur
Mega-Des Plaagdierbeheersing BV

---

NIEUWE MEDEWERKERS

Uitbreiding van het aantal klanten, uitbreiding van de activiteiten, uitbreiding van het werkgebied en intensievere controles door striktere regelgeving.

Dit vraagt om uitbreiding van ons team!
Om ons volledig te kunnen richten op alle mooie toekomstplannen zijn twee nieuwe medewerkers in dienst getreden om de uitvoering in de buitendienst te versterken.

Henk van Tol:  zijn werkzaamheden zullen in grote lijnen in de regio Zuidwest Nederland plaatsvinden.

Arjen Dicke: zal zich vooral gaan bezighouden met de intensievere opvolging van controles en advisering en uitvoering van (bouwkundige) weringswerkzaamheden in het algemeen en tegen knaagdieren in het bijzonder.

---
Triple certificering voor Mega-Des

Triple certificering voor Mega-Des

Met alle nieuwe wetgevingen die gelden voor 2017 heeft Mega-Des een reuze sprong gemaakt!! Voor de beheersing van ratten buiten gebouwen is er per 1-1-2017 een nieuwe wetgeving en ieder bedrijf dient ge-audit te worden wanneer ze nog ratten buiten willen bestrijden met gebruik van biociden. Intussen wordt er ook Europees het e.e.a. op elkaar afgestemd en dichtgetimmerd door middel …

Meer lezen.

---

Spinnenoverlast milieubewust weren en voorkomen.

Spinnen zijn nuttige insecten. Voor bestrijding buiten gebouwen zijn in Nederland geen bestrijdingsmiddelen toegelaten. Echter kunnen spinnen rondom woningen/gebouwen overlast veroorzaken door het bevuilen van kozijnen en het op niet verwachtte plaatsen vervuilen door webben.

De oplossing is weren met Web Clean

Wij hebben de beschikking over een milieuvriendelijk middel ter wering van spinnen. Het is toegelaten voor de Nederlandse markt en dood de spinnen niet.
U behandelt de buitenzijde van uw  woning 2 x per jaar met dit middel, bij voorkeur in het voorjaar en ergens halverwege de zomer en u  bent de gehele zomer verlost van de spinnen op uw woning of (bedrijfs)gebouw.

Het middel zorgt ervoor dat spinnen worden verdreven en zich niet kunnen hechten aan het oppervlakte van uw woning.
klik hier als u Web Clean wilt bestellen.
Voor bedrijven, instellingen,  woningbouwverenigingen en Vve etc. kunnen wij deze behandelingen uitvoeren op basis van een duidelijk vooraf gegeven prijsopgaaf. 

---

Dakgootpreventie.

Mega-Des heeft per 1 november 2016 een dealership  met Dakgootpreventie.

In het kader van onze IPM visie met de nadruk op preventie van plaagdieren  is er een samenwerking ontstaan tussen Mega-Des plaagdierbeheersing en Dakgootpreventie.

Dakgootpreventie is een bedrijf wat in Nederland, België en Duitsland opereert  in de preventie van allerlei zaken welke via de dakgoot problemen kunnen veroorzaken. Denk daarbij aan verstopte goten door bladeren etc.  Voor Mega-Des is de belangrijkste service, preventie tegen plaagdieren.

Hierbij is te denken aan het binnentreden via de goot en spouwmuren van muizen, ratten en sommige vogels (kauwen, mussen) welke eenmaal binnen veel schade, stank en overlast  kunnen berokkenen.
Ook is deze wering een hele goede oplossing tegen het binnendringen van steenmarters, een groeiend probleem in Nederland.

Het is een duurzaam concept welke in alle situaties, (ook onder zonnepanelen) bij zowel particulieren, woningbouwverenigingen en bedrijfsgebouwen kan worden toegepast. Combinaties van wering en bijvoorbeeld voorkomen van verstoppingen kunnen worden toegepast.

Voor meer informatie over de toepassingen die wij voor u kunnen uitvoeren kunt u vinden op de  site van Dakgootpreventie of www.megades.nl/wering/

---

Mega-Des Plaagdierbeheersing is trots op zijn klanten.
De tevreden klanten van Mega-Des zijn de ambassadeurs van het bedrijf en daarom zet Mega-Des ze graag in de schijnwerpers.
Deze uitgave is de eer toe bedeeld aan:

Willem de Boer Food & Events, Culicare Catering, de Koningshof Party & Events en Snack-Plaza Willem de Boer. 


René de Boer, directeur van Willem de Boer Food & Events, vertegenwoordigt de vier bedrijven als contactpersoon voor Mega-Des. ,,Wij zijn een familiebedrijf. Samen met mijn broers Willem en Henk runnen we de verschillende ondernemingen. Willem de Boer Food & Events is gericht op het organiseren en cateren van feesten en evenementen, Culicare Catering verzorgt maaltijdconcepten voor de healthcare- en foodservicebranche, de Koningshof Party & Events is onze evenementlocatie en Snack-Plaza Willem de Boer is een kwaliteits-cafetaria. Willem de Boer Food & Events en Culicare Catering zijn in Emmeloord gevestigd, de Koningshof en Snack-Plaze zitten op Urk. Mega-Des wordt door ons ingeschakeld voor plaagdierbeheersing bij al deze bedrijven.’’

Ieder bedrijf biedt zijn eigen uitdagingen met betrekking tot plaagdierbeheersing. Zo zijn er speciale regels en voorschriften voor de bereiding van maaltijden en neemt HACCP een belangrijke plaats bij de bedrijven in. Preventie is hierbij het toverwoord. ,,Ik denk dat wij één van de eerste klanten van Mega-Des waren. De flexibele opstelling van eigenaar Alex Mars is voor ons daarbij doorslaggevend. Als er iets is, dan komt hij direct langs. Hij weet waar hij moet zijn binnen onze bedrijven en geeft altijd handige tips om mee aan de slag te gaan.’’

Audit 
Mega-Des is specialist in het ontzorgen met betrekking tot plaagdierbeheersing. Zo maakt het bedrijf een plan om problemen te voorkomen en zo nodig te bestrijden. De vier bedrijven ondergaan een  aantal keren per jaar een audit, waarna van iedere inspectie een rapport wordt opgesteld. Zo is er een goed overzicht voor de verschillende locaties. ,,Onze vier bedrijven vergen elk een andere service en kunde qua plaagdierbeheersing. Mega-Des begrijpt dat en springt daar goed op in. En, voor ons ook heel belangrijk, er is altijd een oplossing in het geval van problemen. Wij zijn blij met onze vaste partner Mega-Des.’’

Wilt u zich ook profileren in onze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met:  Emma Wakker van GBU

---

Mega-Des werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek

Wat houdt dit allergenen onderzoek in?
In samenwerking met de Universiteit van Utrecht (UU) heeft Mega-Des Plaagdierbeheersing BV zich beschikbaar gesteld om mee te werken aan een studie “allergenen in huisstof”
De Universiteit Utrecht is op zoek naar huishoudens met muizen- of rattenoverlast voor een wetenschappelijke studie naar de aanwezigheid van allergenen in de lucht. De allergenen worden verspreidt via plaagdieren en de uitwerpselen daarvan kunnen luchtwegklachten veroorzaken.

Het doel van de studie is om na te gaan hoeveel allergenen in de lucht aanwezig zijn in huishoudens en of er een overeenkomst is tussen de aanwezigheid van allergenen in woning- en omgevings-kenmerken die hiermee verband houden en eventuele luchtwegklachten bij bewoners.
Meer kennis over de oorzaken van allergieën kan ingezet worden om de gezondheid van kinderen
en anderen met allergieën te verbeteren.


Wat moet u doen als u wilt deelnemen aan dit allergenen onderzoek?
Als u deelneemt verzoeken wij u een stof verzamel doekje gedurende 4 weken op een hoge plek in uw woonkamer neer te leggen, bijv. op een hoge kast of boekenplank, Stof dat zich in de lucht bevindt, wordt hiermee verzameld.
Ook vragen wij u een vragenlijst in te vullen met o.a. vragen over woningkenmerken en over gewoontes zoals ventileren en schoonmaken en uw gezondheid.
Na 4 weken sluit u het mapje met het stofdoekje en stuurt u deze samen met de vragenlijst op naar
de universiteit in de meegeleverde antwoord envelop.
Voor de retourzending zijn geen postzegels nodig.
Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld conform de regels in de Wet bescherming persoonsgegevens.
Uw persoonlijk gegevens zullen apart opgeslagen worden, waarna de gegevens verder anoniem zullen worden verwerkt.
De uitslagen worden uitsluitend gebruikt voor de wetenschappelijke studie.
De resultaten van de studie worden gepubliceerd in een wetenschappelijke tijdschrift.
Als u wilt, kunt u uiteraard een samenvatting van de uitslagen ontvangen.
Er worden geen individuele uitslagen gecommuniceerd.

Waar kan ik mij aanmelden voor dit onderzoek?
Mega-Des zal haar huidige clientele benaderen met het verzoek of ze mee willen werken aan dit onderzoek.
u kunt dus alleen meedoen wanneer u een particulier bent en overlast heeft van muizen en/of ratten in uw woning.
ook wanneer u zich aanmeld bij ons met een muizen of rattenprobleem, zullen wij bovenstaand verzoek bij u neerleggen.
Het stofdoekje en de vragenlijst wordt dan door onze uitvoerder aan u overhandigd.

---

Nieuwe producten in onze webshop!

Op de site www.ongedierteoutlet.com zijn relevante middelen en materialen te koop voor zowel de professionele als de zakelijke markt.
Ook nieuw, door Mega-Des ontwikkelde materialen, zijn op deze site in te zien en aan te schaffen. Het is een makkelijk toegankelijke site waar via een beveiligde omgeving kan worden betaald.

Inloopval voor muizen incl. klapvallen 
De bekende inloopval om muizen levend te vangen is aangepast. 
Deze inloopval is speciaal verhoogd zodat er 2 klapvallen inpassen. 
Zo kunt u de muizen net zo makkelijk vangen als altijd, maar worden deze ook gelijk gedood  in de klapvallen.
Bovendien staan de klapvallen dan in een afgesloten omhuizing zodat kinderen of huisdieren niet onbedoeld de val kunnen raken.

Weringsband tegen muizen en ratten.   
Deze weringband, ook beter bekend als een rol staalwol, bestaat uit RVS materiaal en kunststof deeltjes, hierdoor blijft de weringband flexibel en kun je het makkelijk in de juiste grootte of vorm knippen. Door de samenstelling van RVS en kunststof welke in naden en kieren (toegangen voor muizen/ratten) kan worden geplaatst,  is het niet meer mogelijk voor ratten en muizen om zich hier doorheen te knagen. Ook ideaal tegen steenmarters of ander vervelend ongedierte.Rol wordt geleverd met 1 paar handschoenen en een schaar.

Aluminium Vogel-marterschroot
Dit marterschroot is van aluminium gemaakt en is makkelijk te monteren onder uw dakpannen door het te lijmen of te schroeven. Door het sterke aluminium profiel is het voor vogels en marterachtigen onmogelijk om toegang te krijgen onder uw dakpannen.
Eindelijk kunt u weer rustig slapen!

Neem eens een kijkje in onze webwinkel. 

---