Skip to main content

5x interessante feiten over Bedwantsen!

Kleine, stiekeme vampiertjes die uw slaapkamer overnemen en uiteindelijk uw hele huis bezetten.   Ze schuilen in uw bed, nachtkastjes, achter schilderijen en zelfs in uw zitbank of auto!   Hadden we al gezegd dat ze ook bijten?

Bedwantsen beten

Bedwantsen komen steeds vaker voor in woningen.
Deze kruipende beestjes zijn op zoek naar bloed (letterlijk), en ze zullen voor niets stoppen om het van u te krijgen.   En laten we eerlijk zijn – niemand wilt wakker worden met een hoop pijnlijke jeukbultjes.

Als je met bedwantsen te maken hebt, helpt het om goed geïnformeerd te zijn, zodat u weet wat u kunt verwachten.   Daarom hebben wij 5 belangrijke feiten over bedwantsen voor u op een rijtje gezet

Dit is wat u moet weten over bedwantsen!

Tekst gaat verder na informatievideo

Hoe kan ik bedwantsen herkennen?

Bedwantsen hebben een plat, breed, ovaal gevormd lichaam en donkerbruine kleur. Volwassen bedwantsen zijn erg klein (4-5 mm lang) maar nog steeds zichtbaar voor het blote oog.

Kunnen bedwantsen vliegen?

Bedwantsen kunnen niet vliegen, maar in vergelijking met hun lichaamsgrootte, kunnen ze wel hardlopen!   Er zijn bedwantsen geregistreerd die ongeveer een meter per minuut reizen.   Voor een mens is dat natuurlijk niets.   Maar bij de grootte van een bedwants is het een volle sprint.   In feite is het het equivalent van een volwassen persoon die in 60 seconden vier en een half keer een voetbalveld rent…..bite me!!

Wanneer zijn bedwantsen actief?

Bedwantsen zijn nachtelijk ongedierte, wat betekent dat ze het liefst ’s nachts eten.
Meestal zijn ze het meest actief tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends.
Maar ze zijn ook niet al te kieskeurig over timing en zullen overdag een voedselbron zoeken als ze echt honger krijgen.

Kan ik ziek worden van bedwantsen?

Onderzoek heeft aangetoond dat bedwantsen bijna 50 ziekteverwekkers kunnen dragen, die ze achterlaten in de ontlasting.   Gelukkig hebben we tegen de meesten van deze ziekteverwekkers inmiddels weerstand opgebouwd, maar we kunnen het er allemaal over eens zijn dat het niet ideaal is om ziekteverwekkers in je bed te hebben tijdens je broodnodige nachtrust.

Hoe herken ik een bedwantsenplaag?

Bedwantsenpopulaties kunnen ongeveer eens in de 16 dagen verdubbelen.
Dat betekent dat als je vandaag 500 bedwantsen hebt, je in iets meer dan twee weken tijd zou kunnen eindigen met 1.000 bedwantsen.

ingezoomde bedwantsen op textiel

Bedwantsen bestrijden

Nu u de meest “interessante” feiten over bedwantsen kent, is het tijd om maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze uw leefruimte overnemen.
Het risico is reëel, maar kan aanzienlijk worden verminderd met professionele hulp.

Heeft u overlast of hinder van bedwantsen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw bedwantsenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 28 februari 2021