Skip to main content

Een nieuwe woning met ongedierte; ”Help wat moet ik doen?!”

Iedereen heeft andere woonwensen en -voorkeuren, maar één ding is zeker; niemand wil een nieuwe woning betrekken met ongedierte. Bij een nieuwe woning heeft u wel andere dingen aan uw hoofd, zoals verhuizen en nieuwe woonspullen kopen. Maar overkomt het u toch, dan dient u actie te ondernemen! Maar wat dan? 

Vastgoedbeheerders in geval van een ongedierteprobleem

Ook voor makelaars, woningbouwverenigingen, of andere vastgoed (verhuur)bedrijven is dit een onwelkome verassing. Verschillende beestjes kunnen zich ontwikkelen gedurende de periode dat de woning bezet is, terwijl de huurder zelf er niet zoveel aandacht aan schenkt of er zelfs helemaal geen probleem van maakt. Meestal wanneer de woning wordt opgeleverd aan de nieuwe bewoners, komen dergelijke zaken naar boven en moet er halsoverkop op korte termijn ongediertebestrijding uitgevoerd worden.
Dit brengt niet alleen de nodige frustratie bij de nieuwe bewoners, maar ook bij de verhuurder of verkopende partij. Bovendien moet het  ongediertebestrijdingsbedrijf maar net op zo’n korte termijn de uren en mensen beschikbaar hebben…

Door het opzetten van een plaagdierbeheersplan die voorziet in periodieke inspecties met behulp van monitoring, kan een hoop ellende worden bespaard.
Maar niet elk vastgoed is hier geschikt voor en niet iedere (huurder) stelt dit op prijs. Wanneer het vastgoed zich wel leent voor monitoring, kan dit een kostenbesparende maatregel zijn die veel ellende kan voorkomen.

Klachten m.b.t. ongedierteproblemen

Helaas is onze Nederlandse wetgeving nog niet zo uitgeprocedeerd als in Amerika.
Want daar zijn menig rechtszaken gevoerd vanwege het feit dat een huurder niet “op tijd” gebruik kon maken van het nieuwe onderkomen omdat er ongedierte in zat.
Een schadeloosstelling werd geeist en voíla! Daar sta je dan als makelaar met je goede gedrag voor meneer de rechter…

Wanneer een nieuwe huurder een leegstaand pand betrekt, kunt u natuurlijk op voorhand een inspectie laten uitvoeren op de meest voorkomende ongedierte. U bent er dan in ieder geval zeker van dat daar geen problemen door ontstaan bij een eventuele nieuwe huurder

Bedwantsen ontwikkelen zich razendsnel

Bedwantsen kunnen meer dan 6 maanden in een (lege) woning overleven zonder voedselbron. Bovendien kunnen ze zich makkelijk verplaatsen van het ene appartement naar het naastgelegen appartement (dit kan ook het appartement erboven of beneden zijn). Ondanks dat bedden, nachtkastjes, schilderijen enzovoorts niet meer in de woning aanwezig zijn, hebben bedwantsen evengoed nog genoeg schuilplaatsen om zich te verstoppen. Zoals: stopcontacten, lichtknoppen, gordijnrails, plinten en achter het achtergebleven behang. Bedwantsen bestrijden is dan ook van groot belang. Alle schuilplekken moeten worden geïnspecteerd en eventueel behandeld worden wanneer er een aantasting wordt aangetroffen.

Vlooien in uw woning

Ondanks dat een huis leeg staat en er geen huisdieren meer aanwezig zijn, kunnen de vlooien poppen wel een jaar overleven. Wachtend in hun cocon op een nieuwe gastheer. Wanneer de nieuwe huurder de deur open doet, zorgt de windverplaatsing voor een explosie van vlooien die direct uit hun cocon springen boven op de nieuwe huurder. Niemand vindt het leuk om zo’n welkomst commitee te krijgen in zijn/haar nieuwe onderkomen!

kattenvlo in zijn geheel

Kakkerlakkenplaag bestrijden

Vooral wanneer een nieuwe woning wordt ingericht en er worden kakkerlakken aangetroffen, zijn de rapen gaar! Kakkerlakken worden geassocieerd met vies, vuil en onhygiënisch. Kortom, u denkt al snel ”Welke viespeuken hebben hiervoor in dit huis gezeten?”. Dat je kakkerlakken krijgt omdat je vies bent, is niet waar, maar een goede hygiëne betrachten zorgt er wel voor dat kakkerlakken zich minder snel verspreiden.
Daarnaast kunnen kakkerlakken behoorlijk wat ziekteverwekkers bij zich dragen maar ook allergische reacties veroorzaken of versterken (Astma bijvoorbeeld)

een plaagdier de kakkerlak

Vogelmijten bestrijden

Mooie oude panden zijn vaak populair vanwege hun nostalgische uitstraling en sfeer.
Echter zijn dit vaak gebouwen waar vogels onder de dakpannen huizen. Hartstikke leuk om ieder voorjaar die kleine jonge vogeltjes hun vliegles te zien krijgen, maar wanneer het nest leeg is, komen de parasieten vanuit dat nest de woning binnen op zoek naar bloed… uw bloed! Vogelmijten kunt u makkelijk voorkomen door wering aan te brengen onder de dakpannen zodat de vogels daar niet meer kunnen nestelen. Ter compensatie kunt u dan wat vogelkastjes ophangen zodat de broedgelegenheid van de vogels niet in het gedrang komt.vogelmijt in een vergrote versie

Papiervisjes bestrijden

Dit is toch wel de plaag van de 21e eeuw.  Of u nu een nieuwe woning betrekt, of de oude woning verlaat, als u last heeft van papiervisjes, dan komt u er moeilijk vanaf.

Gaat u verhuizen naar een nieuwe woning, neem dan contact met ons op zodat u de papiervisjes niet meeneemt vanuit uw oude woning naar uw nieuwe woning.
Of wanneer u naar een nieuwe woning gaat en wilt u zeker zijn dat daar geen papiervisjes zitten? Neem dan ook contact op!

Veelal zijn aantastingen van papiervisjes en zilvervisjes een plaag voor meerdere woningen in een rij. Heeft u een rijtjeshuis, last van zilvervisjes of papiervisjes en wilt 100% resultaat? Zorg dan ook dat uw buren meedoen met de bestrijding.

een lopend zilvervisjes

Problemen met ongedierte oplossen?

Heeft u overlast of hinder van plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

Bezoekers bezochten ook:


Geplaatst op: 16 mei 2019