Skip to main content

Ongedierte buiten op een veilige manier bestrijden

Wanneer u ongedierte wilt bestrijden buiten uw huis of bedrijf, dan zijn er een aantal zaken waar u op dient te letten voordat u begint met het toepassen van gif of klemmen.
Dit moet namelijk wel op een verantwoordelijke en veilige manier gebeuren.
Hoe u dit doet? Wij leggen het graag aan u uit!

een bruine rat die onderdeel is van een rattenplaag
Rat in het wild. Foto door: Hermien Lam

Om zeker te weten dat u alleen het ongedierte bestrijdt waar u last van heeft en geen verdere schade aan de natuur wilt toebrengen, moet u een aantal stappen volgen.
Immers, tijdens uw bestrijdingsactie wilt u niet dat er andere dieren onnodig komen te overlijden vanwege (door)vergiftiging.   Een humaan en diervriendelijk behandelplan verdient dan ook de voorkeur. Zie hieronder welke stappen u dient te volgen.

Stappenplan: Ongedierte veilig en diervriendelijk bestrijden

Determinatie:   Het belangrijkste bij iedere bestrijdingsactie is het vast stellen van de soort!  
Met name wanneer u buiten bezig bent in de natuur en andere organismen schade kunnen oplopen door uw acties, heeft het vaststellen van de soort de hoogste prioriteit!
Wanneer u weet met welk dier u te maken heeft en de leefwijze van dit dier kent, kunt u een goede bestrijdingsactie uitvoeren.   Het vaststellen van de soort is niet zo moeilijk, tegenwoordig heeft ieder huishouden namelijk internet en met een beetje geduld en zoeken, komt u een hoop te weten!   Mocht het toch niet lukken, dan is er altijd wel een plaagdierbeheersbedrijf bij u in de buurt die u verder helpt met uw vragen!

Habitat Management:   Wanneer u de soort heeft vastgesteld en de leefwijze van het plaagdier kent, dan weet u ook veelal meteen de reden waarom het plaagdier bij u op het terrein zit.
Met Habitat management kunt u de omgeving dan zo aanpassen dat het onaangenaam wordt voor het plaagdier om nog langer op uw terrein te blijven.
Wanneer u habitat management correct toepast, raakt u in 80% van de gevallen van uw plaagdier verlost zonder gebruik van gif!

Als laatste redmiddel, bestrijden:   Mocht het habitat management niet het gewenste resultaat geven, dan zal er toch een bestrijdingsactie opgezet moeten worden.   Let dan wel op welke bestrijdingsmethode u gebruikt!   U wilt niet dat de kat van de buren of een vogel in uw (ratten)klem vast komt te zitten.
Dit zelfde geldt voor het gebruik van gif. Ga maar aan uw buren uitleggen dat hun huisdier is overleden door het verkeerd gebruik van uw gif……

Wanneer u op een punt komt dat een bestrijding noodzakelijk is, neem dan contact met ons op! Onze bestrijdingstechnici zijn opgeleid om de juiste en veiligste methode te kiezen en weten met zo min mogelijk gebruik van bestrijdingsmiddelen een zo hoog mogelijk resultaat te bereiken.”

Monitoring:   Als definitieve stap kunt u blijven monitoren.
Dit klinkt ingewikkelder dan het is, maar wekelijks kijken of u sporen ziet van het plaagdier wijst erop dat het toch weer terug is op de plek waar u het niet wenst…. Monitoring kunt u zo mooi en ingewikkeld maken als u zelf wilt, al dan niet met camera’s.

Wanneer u ons heeft ingehuurd voor de bestrijding, dan zullen wij aansluitend een monitoringssysteem opzetten, indien nodig met uw hulp om de kosten laag te houden.

Ik wil hulp bij ongediertebestrijding!

Als u bovenstaande stappenplan te ingewikkeld vindt, kunt u ons natuurlijk ook vanaf het eerste moment inhuren.

Heeft u overlast of hinder van ongedierte?  Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 20 april 2020